Tom & Rudi webshop

Zwitsers systeem, inschrijfmodule & een verbeterde minimasters

Sinds vandaag zijn er enkele nieuwigheden online beschikbaar voor de tornooiorganisatoren die Tablesoccer.be gebruiken.


Inschrijfmodule

Het viel mij soms op dat er, vooral bij grotere tornooien, soms wat moeilijkheden zijn om bij te houden wie reeds betaalde en wie niet. Sommige spelers betalen enkel voor zichzelf, anderen voor zichzelf en hun teammaats. Als organisator is het soms moeilijk om makkelijk bij te houden wie reeds betaald heeft.

Ook de voorafinschrijvingen konden niet steeds bijgehouden worden, aangezien dit voor verwarring zorgde bij de betalingen.

Hiervoor heb ik de inschrijfmodule gemaakt.

Indien je de inschrijfmodule gebruikt, kan je gaan aanduiden welke spelers reeds betaalden en aan welke reeksen ze deelnemen.

Je kan deze inschrijfmodule activeren via ‘bewerk tornooi’.

Eenmaal je dit doet, schrijf je de spelers nog steeds zoals vroeger in op het tabblad inschrijvingen. Onder de invulvelden krijg je een lijst van alle spelers die deelnemen aan je tornooi, met daarnaast de reeksen waarin de speler deelneemt.

Indien men betaald voor een reeks kan men dit daar eenvoudig aanvinken.

Bij meerdere reeksen zie je ook snel in welke reeksen de speler reeds ingeschreven is en/of betaald heeft. Dit zou ervoor moeten zorgen dat je vlotter je inschrijvingen kan gaan afwerken. Aangezien dit momenteel in veel gevallen een vertraging van het tornooi oplevert.


Optie spelers zelf laten inschrijven

Indien je de inschrijfmodule gebruikt, kan je ook de optie aanvinken waarbij spelers zichzelf vooraf kunnen inschrijven.

Iedere speler, die ingelogd is met tablesoccer-account, kan zich dan vooraf inschrijven. Dit kan tot op het moment dat de inschrijvingen op het tornooi zelf opengaan. De spelers die zichzelf (of anderen) ingeschreven hebben, kan je zien in het inschrijf-overzicht en komen standaard in de lijst van niet-betaalde inschrijvingen.

Tablesoccer ID + scannen om in te schrijven

Vanaf nu heeft iedere speler een Tablesoccer ID. Dit is een makkelijke en snelle manier om jezelf in te schrijven op een tornooi, zonder dat er zorgen moeten zijn over de juiste schrijfwijze van je naam. Het principe is eenvoudig, iedere spelersfiche heeft een ID, dit is een unieke Tablesoccer QR-code.

Deze QR-code kan bij de inschrijvingen ingescand worden. Het systeem zal het ID gaan uitlezen en de speler gaan invullen in het zoekveld. Daarna kan men de inschrijving afronden. Allemaal heel eenvoudig en snel.


Zwitsers systeem

De eerste versie van het Zwitsers systeem is online beschikbaar in het tornooibeheer. Je kan dus dit gaan gebruiken om je tornooi te organiseren.


Wat is het Zwitsers systeem?

Dit is een systeem, vergelijkbaar met het kwalificatiesysteem. Er wordt gewerkt in rondes. De eerste ronde wordt er een willekeurige loting gedaan. Iedereen speelt een match & daarna wordt ieder koppel ingedeeld in een pot op basis van het resultaat van de gespeelde match. Win je in ronde 1, dan kom je in pot +1. Verlies je echter, dan kom je in pot -1.

Eenmaal de eerste ronde gespeeld is, kan men de volgende ronde opstarten. De matchen worden dan geloot op basis van de pot waarin je zit. Hierdoor speelt men steeds tegen iemand die het ongeveer even goed deed in de voorgaande matchen.


HOE WERKT HET PRECIES?

Je start de reeks op, zoals steeds en geeft op hoeveel rondes je wil laten spelen. Nadat alle matchen gespeeld zijn kan men de volgende ronde opstarten.

Er is echter ook een optie om direct 2 rondes te loten (willekeurig). Dit heeft als voordeel dat je al matchen kan laten spelen van de 2e ronde, terwijl je ronde 1 afwerkt. Eenmaal ronde 1 afgewerkt is, zal ronde 3 geloot worden op basis van de resultaten van ronde 1. Dit zorgt ervoor dat je dus continu je tafels kan volzet houden, aangezien er een ronde ‘vertraging’ op zit.

Nadat alle rondes gespeeld zijn, kan je kiezen voor een vervolgsysteem, voor de beste X koppels. (poules, amerikaans, knock-out).


Verbeterde minimasters

Minimasters was reeds beschikbaar, maar nu is er een verbeterde versie online.

Bij de nieuwe versie voeg je 1 reeks ‘open minimasters’ toe (dit is de eerste reeks met dubbele knockout) en krijg je direct de mogelijkheid om onderliggende minimasterreeksen te maken (bv. Mini 2-3-4, mini 3-4, mini 4). Eenmaal je dit gedaan hebt zie je direct alle reeksen.

Bij het inschrijven moet je nu direct opgeven welke koppels aan welke reeksen mogen deelnemen (bv. Open minimasters, mini 2-3-4 en mini 3-4). Hierna herkent het systeem zelf wie mag deelnemen in een onderliggende reeks en moet je dus niet meer telkens gaan opgeven of een koppel mag deelnemen in die reeks.

Door deze update zou de werking van het minimastersysteem een pak vlotter moeten lopen.


Andere aanpassingen

Verder heb ik ook ervoor gezorgd dat je de Kwalificatie kan gebruiken in combinatie met een DYP-systeem. Dit ging eerder nog niet.

Daarnaast heb ik ook een kleine aanpassing gedaan om makkelijk en snel 'livestreams' toe te voegen op tablesoccer. Zo kan iedereen je livestream bekijken zonder dat ze op het tornooi aanwezig zijn. Je livestreamt je video via YouTube of Facebook en embed de video in Tablesoccer. Dit kan, eenmaal het tornooi begonnen is, via tornooibeheer.


Toekomstige updates...

Nog een tof nieuwtje: binnenkort komt de Tablesoccer app eraan!

Dit is een mobile app, waarbij je op het tornooi nog makkelijker live het verloop zal kunnen volgen.

Deze app zal beschikbaar zijn voor iOS & Android.

Laat gerust weten wat jullie van deze updates vinden. Indien er mensen zijn die nieuwe ideetjes of voorstellen hebben mag men mij contacteren.