Tom & Rudi webshop

Het verhaal achter Tablesoccer.be

Enkele jaren geleden had ik een idee, ik wou mijn beide passies (websites maken en tafelvoetbal) combineren door een online platform te maken voor tafelvoetballiefhebbers. Dit platform zou een vernieuwing zijn, die ervoor zorgde dat we eindelijk een moderne en gebruiksvriendelijke website kregen waarop nieuws en tornooien verspreid werden. 

Begin dit academiejaar (september 2014) moest ik een bachelorproef doen voor mijn opleiding Grafische & Digitale Media. Ik twijfelde niet lang en wou mijn idee, die ondertussen al een droom geworden was, uitwerken. Ik ging niet enkel een platform maken, maar wou ook een online tornooibeheersysteem, waarop de organisatoren het tornooi zouden kunnen organiseren. Dit tornooibeheersysteem heeft als voordeel dat het online staat, dus computercrashes kunnen hierdoor weinig effect hebben op het tornooiverloop. Men kan gewoon opnieuw inloggen en verdergaan waar men gestopt was. 

Deze opdracht was een hele uitdaging, het platform kreeg de afgelopen 10 maanden vorm. Eerst maakte ik een studie met een enquête. Daarna ontlede ik deze studie en ging ik aan de slag met het design. Eenmaal het design af was, begon ik met de opzet van het platform. Dit platform kreeg al snel vorm, waarna ik het tornooibeheersysteem ging uitwerken, stap voor stap. 

Bij het tornooibeheersysteem zorgde ik ervoor dat men meerdere reeksen kon spelen (open, 1-2, 3-4,...), maar ook meerdere systemen (Dubbel, enkel, DYP). Daarnaast waren er natuurlijk ook meerdere spelsystemen (Amerikaans systeem, poules + amerikaans systeem, poules + knock-out, knock-out...). Voorlopig werkte ik deze spelsystemen uit, het plan is om later nog te zorgen voor minimasters. 

Naast de vooraf genoemde zaken zorgde ik er ook voor dat spelers niet dubbel afgeroepen kunnen worden (als ze al aan het spelen zijn). Het systeem werkt dus volledig automatisch en kiest zelf wie op welke tafels speelt. Na het invoeren van de uitslag gaat hij zelf de volgende matchen gaan genereren en zorgt hij ervoor dat de tafel opnieuw bezet wordt door een volgende match als dit mogelijk is. 

De afgelopen maanden hield ik me vooral bezig met het testen van het systeem zodat alles foutloos werkte. Daarnaast zorgde ik ook voor enkele verbeteringen. 

Op 15 juni gaf ik mijn bachelorproef voorstelling, deze ging heel erg goed, met als resultaat een 16/20. Dit gaf me ongelofelijk veel voldoening. Het zorgde er ook voor dat ik het zeker online wou brengen, zodat het in gebruik genomen kon worden. 

Nu, een dikke maand later ben ik eindelijk klaar met nog enkele kleine aanpassingen. Deze zorgen ervoor dat het platform nu online staat en volledig goed werkt. 

Het is de bedoeling dat ik naar later toe nog uitbreidingen ga doorvoeren, zodat er nog meer voordelen zijn in het gebruiken van tablesoccer.be, zowel als platform als tornooibeheersysteem! 

Twijfel niet en maak snel een account aan! Op deze manier krijg je toegang tot het nieuwe online tafelvoetbalplatform!

Marc Poelmans
nen dikke proficiat, veel belovend begin
26/09/2015 11:56