Tom & Rudi webshop

Updates december 2016

Er zijn sinds vandaag enkele nieuwe updates aanwezig op Tablesoccer.be! 

Naast een beetje look & feel die veranderde op de homepagina & de 'spelers' pagina is er vooral bij het tornooibeheer weer veel nieuws! Hieronder een samenvatting van wat er zoal veranderde... 

Tafels overzichtspagina

Er is een nieuwe overzichtspagina voor de tafels. Dit werd vooral gedaan voor de organisatie van grote tornooien te vereenvoudigen en is enkel nuttig voor de organisator met een laptop.

De tafels staan in deze weergave in een tabel en als een match bezig is staat er links een kleurcode (groen naar rood) op basis van hoe lang de match al bezig is.

Verbeterde zoekfunctie voor spelers toe te voegen

De zoekfunctionaliteit voor spelers toe te voegen is nu iets flexibeler: je kan zoeken op naam + voornaam, op voornaam + naam of op lidnummer.

Wachtlijst spelers

Je kan spelers vanaf nu toevoegen aan een wachtlijst voor 5 minuten, 15 minuten, 30 minuten, 40 minuten of tot je ze terug van de lijst haalt.

De wachtlijst is nuttig wanneer spelers tijdelijk niet kunnen spelen (als ze bv. iets gaan eten zijn). Het systeem zal ervoor zorgen dat deze spelers niet spelen tot de tijd verlopen is of tot de speler van de lijst gehaald wordt.

Automatische matchingave (Autosubmitter), standaard uit.

Er is een optie bij instellingen (autosubmitter) die ervoor zal zorgen dat je in plaats van de scores, gewoon kunt aanklikken wie er wint.

In de achtergrond schrijft het systeem dan een 11-0 score weg.

Dit is vooral handig bij grote tornooien waar men amerikaans of knock-out systeem gebruikt (en waar de scores dus weinig nut hebben).

Voor pouletornooien behou je best de score's, aangezien die kunnen meebepalen welke eindstand er is in een poule.

Automatische systeem (autostart-match) in- of uitschakelen, standaard aan

Deze nieuwe optie (bij instellingen: auto-start match) zorgt ervoor dat Tablesoccer niet meer automatisch een volgende match opstart wanneer de vorige match ingevuld werd. Standaard staat deze optie uit, waardoor het nog steeds automatisch gebeurt zoals vroeger. Je kan echter als organisator zelf de touwtjes in handen nemen door zelf te bepalen welke match je wanneer wil opstarten, met de autostart-match optie.

Match starten op tafel X

De opties om een match te starten zijn wat verbeterd waardoor je nu als organisator kan kiezen uit de vrije tafels voor je een match handmatig opstart. Zo kiest hij niet automatisch de eerste beschikbare tafel, maar de tafel die je zelf selecteert.

Optimalisatie algoritme voor poules van 5

Bij poules van 5 koppels was er momenteel een probleem, waardoor er koppels waren die 2x na elkaar moesten spelen.

Dit is opgelost, momenteel gaat hij er sowieso voor zorgen dat het koppel dat na 2 matchen nog niet speelde, de 3e match speelt tegen iemand die de eerste match gespeeld heeft. Hierdoor moet niemand 2x direct na elkaar spelen.

Optimalisatie algoritme amerikaanse brackets

Het amerikaans bracket werd geoptimaliseerd waardoor de matchvolgordes nu beter uitkomen. Ik heb er onder andere voor gezorgd dat de winnaarskant telkens eerder gespeeld werd dan de verliezerskant, waardoor de verliezerskant nooit moet wachten op de winnaarskant. Daarnaast werd er ook gezorgd voor een iets betere verdeling van match-ritme. Per ronde zal men voorrang geven aan matchen die al eerder aangemaakt werden. Hierdoor zullen spelers die net gedaan hebben met spelen niet direct opnieuw moeten spelen als er een andere match beschikbaar is.

Beter bracket overzicht

Het bracket-overzicht is vanaf nu uitgebreid. Per verliezersronde staat er hoeveelste de verliezer zal eindigen. Je kan ook klikken op de match, hierdoor zie je de 2 matchen waaruit deze match voortkomt. Zo kan je dus gaan kijken tegen wie je zal gaan uitkomen.Momenteel ontwikkel ik ook nog enkele nieuwigheden...

Zo werk ik momenteel aan een geautomatiseerd minimaster-systeem, waarbij je zelf bepaald welke minimaster-reeksen je hebt en wie er toegelaten wordt. Daarnaast werk ik eveneens aan een tornooi ELO-ranking, die gebaseerd is op gespeelde tornooimatchen. Het is de bedoeling dat deze getest wordt de komende maanden.

Later werk ik nog aan een extra functionaliteit voor de overgang tussen poules en amerikaans of knock-out te verbeteren. Dit zou een automatisch systeem zijn voor alle tornooien. (Momenteel werkt het automatisch systeem enkel als je tornooi 2, 4, 8 ... poules heeft).

Eenmaal dit af is, begin ik aan de ontwikkeling van een app voor Android en iOS, waarop alle tornooien van België op komen.