Tom & Rudi webshop

Nieuwigheden Tablesoccer.be tornooibeheer

De afgelopen maanden hield ik me bezig met enkele nieuwigheden voor Tablesoccer.be, hieronder de veranderingen gericht naar het tornooibeheer.

Tornooibeheer brackets!

Vanaf nu zijn er duidelijk visuele brackets bij de knock-out en amerikaanse systemen. Deze kan je zien door bij Live view naar de reeks te gaan & rechts te kiezen voor 'Brackets'. Je moet soms scrollen om de volledige brackets te kunnen zien. Maar het geeft wel een duidelijk beeld van hoe het blad er uit ziet.


Tornooibeheer 'clear match' voor Amerikaans systeem & knock-out systeem

De organisator krijgt de optie van matchen die verkeerd ingevuld waren leeg te maken, waardoor ze opnieuw kunnen gespeeld worden. Tot nu toe was deze optie er enkel voor het poulesysteem, maar nu is de mogelijkheid er dus ook bij het Amerikaans systeem & Knock-out systeem.


Tornooibeheer Reekshoofden optie

Organisatoren krijgen de optie om bij de start van het tornooi reekshoofden vast te leggen. Hierdoor kan je bepaalde spelers gaan beschermen in het systeem. Dit kan zowel voor poules: hierbij kan je maximaal evenveel reekshoofden kiezen als poules. Elk reekshoofd komt dan in een andere poule terecht.

Bij het Amerikaanse- of knock-out-systeem worden de reekshoofden zodanig geplaatst dat ze niet direct tegen elkaar uitkomen. Als je 2 reekshoofden kiest zullen deze elk aan een kant van het bracket zitten. Je kan maximaal 1/4e van het aantal deelnemende koppels reekshoofd maken.


Herstart Amerikaans- of knock-out systeem na de poules

Je kan vanaf nu het amerikaanse- of knock-out systeem opnieuw starten nadat de poules afgelopen zijn en de volgende fase gestart is.

Dit kan handig zijn indien je bijvoorbeeld verkeerd was bij het kiezen van de overgang van het poulesysteem naar de volgende ronde.

De instellingen resetten dan alles terug naar het moment net na de poules.


Zoek een koppel (momenteel enkel voor een poulesysteem)

Je kan vanaf nu zoeken welke matchen bepaalde koppels gespeeld hebben en welke matchen ze gaan spelen.

Dit doe je door naar de reeks te gaan en te kiezen voor 'Zoek koppel'. Als je een koppel selecteert zie je de gespeelde matchen in de poules & eventueel erna. Ook de uitslag van de poules staat hierbij.


Spelers toevoegen na de start van het systeem

Vanaf vandaag kan je, indien je koppels vergeten inschrijven was bij de start, deze achteraf gaan toevoegen. Let wel op, bij het amerikaans- of knock-out systeem kan dit leiden tot matchen die moeten opnieuw gespeeld worden. Hierbij worden de vorige uitslagen gereset.

In de poules wordt het nieuwe koppel gewoon geplaatst in de poule met het minst aantal koppels. De matchen worden ook gegenereerd. Dit kan wel leiden tot iets minder evenwichtig speel-rust schema.


Eerstvolgende matchen

Bij het tafeloverzicht krijg je nu ook de eerstvolgende 5 matchen die het systeem wil laten spelen. Je kan hierdoor snel een match leegmaken en een andere match laten spelen via de startknop naast de eerstvolgende matchen.

De koppels die eventueel in het rood staan zijn momenteel niet beschikbaar (bv. ze zijn nog aan het spelen).