Tom & Rudi webshop

Een nieuw tablesoccer.be, de grootste verandering sinds de lancering!

Vandaag kwam het nieuwe tablesoccer.be online! De volledige interface werd onder handen genomen.

Ik paste de look & feel aan en zorgde voor een iets eenvoudigere en mooie interface. Zo heeft elk tornooi vanaf nu een sfeer-afbeelding.

Aan de technische werking werd weinig veranderd, alle zaken die er vroeger waren zijn er nog steeds & werken op dezelfde manier als vroeger.


Wat veranderde er dan wel?


Speler van het jaar ranking

Een toffe nieuwe feature: de speler van het jaar rankings.

Per reeks wordt er een jaarlijkse ranking opgebouwd op basis van de uitslagen.

Zo kan je punten scoren voor open, 1-2e, 3-4e, 2-3-4e ... Deze punten worden per jaar gegeven, dus bij de start van een nieuw kalenderjaar staat iedereen terug op 0.

Hoe gaat het nu in zijn werk?

Iedere reeks heeft een waarde gekregen, op basis van het deelnemersveld en de inschrijvingsprijs. Deze waarde is maximaal 100.

Iedere deelnemer krijgt minstens 1x de reekswaarde. Mensen die in de top 12 eindigen, krijgen veelvouden van de reekswaarde.

Hieronder zie je wie welk veelvoud krijgt:

1e: 15x reekswaarde

2e: 12x reekswaarde

3e: 10x reekswaarde

4e: 9x reekswaarde

5e - 6e: 7x reekswaarde

7e - 8e: 5x reekswaarde

9e - 12e: 3x reekswaarde 

Voor grote reeksen kan de 1e dus maximaal 1500 punten verdienen.

De speler van het jaar ranking wordt zoals eerder gezegd bijgehouden per reeks. Deze kan je terugvinden op de 'speler van het jaar'-lijst onder 'spelers'.


Facebook login

Vanaf nu kan je inloggen of registreren met facebook. Een simpele klik op de knop en je bent ingelogd.

Waarom je een login zou willen op tablesoccer ontdek je hieronder...


Koppeling account met spelersfiche

De volgende verandering is een koppeling tussen login en je eigen spelersfiche. Je kan bij het registreren of inloggen een spelersfiche koppelen aan je account.

Daarna kan je je spelerfiche gaan vervolledigen of bijwerken. Op lange termijn volgen er nog interessante uitbreidingen hiervoor. Hieronder lees je alvast wat er nog zoal zit aan te komen.


Betere zoekfilters

Bij het tornooioverzicht zoeken en sorteren. Alles werd iets uitgebreid qua zoekopties waardoor je makkelijker het tornooi vindt die bij je past.

Daarnaast is er ook in de menu-balk een zoekveld: als je hierin begint te typen krijg je de zoekresultaten op naam. Zowel komende als afgelopen tornooien zijn zichtbaar in een snelle weergave.


Betere detailweergave van een tornooi

De detailweergave van een tornooi is grondig aangepakt. Vroeger moest je steeds naar 'tornooibeheer' of 'live view' gaan. Nu is deze stap vervangen door 1 groot zijmenu. In dit menu vind je alles terug voor dit tornooi. Eenmaal het bezig is, zie je direct de reeksen / tafels / brackets etc.


Op lange termijn...

Op termijn is het de bedoeling om meldingen te gaan geven, bv. als je ingeschreven bent voor een reeks of als er een reeks gestart is waarin je bent ingeschreven. Het kan zelf zo zijn dat je meldingen zal krijgen als je moet spelen op een bepaalde tafel. Voor de site lijken deze meldingen niet altijd even interessant, maar voor de app die er aankomt zal dit wel een krachtige feature zijn.

Dieter Desmet
2x heeft in 1 zin... voo de rest goe bezig! :)
5/07/2017 14:18